Going to China?

Kerron muutaman asian jotka on hyvä tietää jos harkitsee lähtöä Kiinaan. Ihan perustietoa siis jota mulle on kertynyt sieltä sun täältä.

I'll tell few things what is good to know before going to China. Some basic information what I've got here and there.

Turvallisuus - Safety

Kiina on turvallinen maa, ja henkirikoksen uhriksi joutuminen on tilastolisesti Suomessa paljon todennäköisempää kuin Kiinassa. Ryöstöt ovat myös harvinaisia, mutta laukku- ja lompakkovarkauksia voi tapahtua, varsinkin suurkaupunkien turistikohteissa.

Illalla liikkuminen on usein turvallista, jos ympärillä on muita iltaa viettäviä ihmisiä. Turvallisuus riippuu siis tietenkin alueesta millä liikkuu.

Lisäksi terrorismit ovat äärimmäisen harvinaisia eikä se ole ollut tähän asti minkäänlainen ongelma Kiinassa.

China is a safe country and becoming the victim of crime is statistically much likely in Finland than in China. Robbery is also rare but some bag- and wallet robbers can happen especially in metropolitan tourist places.

Going out at evening is usually safe if there is other people spending the evening. Safety also depends about your locations where you are.

Terrorism is extremely unusual and it haven't been any problem at China.  

Liikenne - Traffic

Kiinassa liikenne vaatii meiltä turisteilta kärsivällisyyttä. Suurin turvallisuusriski onkin liikenne. Kiinassa asuu 1,3 miljardia ihmistä, joten liikenne on hyvin tukkoista. Kadun ylittäminen vaatii äärimmäistä varovaisuutta kuten myös autolla ajaminen. Paikallisten ajotyyli on villimpää mitä Suomalaisten. Pyöräileminen on kohtalaisen turvallista, kunhan oppii ajamaan muiden seassa.

Entä sitten julkinen liikenne? Junat ovat yleensä siistejä, ja matkustaminen niissä on miellyttävää. Bussiliikenne hidastelee ajoittain ruuhkan vuoksi. Turistille suositellaan taksia bussin sijaan, sillä ne ovat erittäin edullisia. Ruuhkan vuoksi taksillakin kulkeminen voi kestää joskus tunteja. Kannattaa muistuttaa kuljettajaa ettei hinta ole per-henkilö hinta jos mukana on useampi matkustaja.

In China the traffic require some patient from tourists. The most safety-risk is the traffic. China's populations is about 1,3 milliard people so the traffic is jammed. Crossing the street requires extreme careful and also driving the car. Locals driving style is more wilder than in Finland. Cycling is moderated safe if you learn to ride among others.

How about public traffic? Trains are usually clean and travelling in those is comfortable. The buss traffic is lagging occasionally because of rush. Taxi is more recommended for tourists than buss because those are really cheap. Because of jam, going by taxi might take hours sometimes. It's good to remind the driver that the price is not per-person price if there is more than one in one taxi.CONVERSATION

3 kommenttia:

 1. todista et kiinalaiset jätkät on söpöjä :D ku tuntuu et siel ei ois D::

  ReplyDelete
  Replies
  1. sehän on sun mielipide x) mun on hankala alkaa todistamaan sitä jos joku ei vaan tykkää. mut ainakin moni eroo paljon luonteeltaan suomalaisista ja hyvällä tavalla :3

   Delete
 2. Ne on söpöi! :-----D

  ReplyDelete

Thanks for leaving me a comment! I will answer you as soon as possible xoxo~

Back
to top