Vaihtoon?

Eli moni on miettinyt että miksi en lähde kiinaan vaihtoon esimerkiksi jos sinne niin kovasti tahdon mennä.
Arvatkaa vaan oonko yrittäny saada vanhempien päät kääntymään useampaankin otteeseen. Tällä hetkellä perheessä ei ole kuin yksi elättäjä, joten aikas kalliiksi lystiksi se lopulta kävisi.

En ole ainakaan kuullut että kiinassa olisi medialukiota joka olisi samankaltainen kuin minulla, joten opinnot pitenisivät todella paljon ja asiat menisi monimutkaiseksi koulun suhteen, sillä opiskeluaikani on muutenkin 4 vuotta. [Kesäloma alkoi tänään jeijj. 3 vuotta jäljellä]

Kiina on iso paikka joten yksin en sinne ainakaan ensimmäistä kertaa ole menossa. Plajon tiedän maasta ja sen kulttuurista sekä kielestä, joten voi olla että kulttuurishokki on hieman lievempi mitä joillakin vaihtoon menijöillä jotka eivät aikaisemmin ole kovin olleet ahkeria etsimään tietoa esim. käytöstavoista.

Lisäksi en tahdo kaukosuhdetta poikaystäväni kanssa. Jos menisin kiinaan niin kaikkia keskustelut kävisi kalliiksi sillä totta kai tahdon puhua myös puhelimitse. Ja ikävähän siinä tulee.

Suomalaiset on hyvin antisosiaalisia aluksi vieraassa maassa, sillä ainakin minusta suomi ei kovin hallitse tätä sosiaalista kanssakäymistä muiden maiden kanssa. Itse ainakaan en pysty tekemään mitään yksin ja kaverini voivat hyvinkin todistaa tämän. Toki tutustuisin uusiin ihmisiin vaihtari vuoden aikana ja varmaan oppisin itsenäisemmäksi.

Kokemuksen arvoinen matka se todellakin olisi! Vieläkin unelmoin kiinasta, mutta tiedän että pääsen sinne matkustamaan tässä lähivuosina. Minulla on paaaaaaljon kirjekavereita kiinassa, tällä hetkellä about 65 ja kaikki olisi innoissaan näyttämässä paikkoja ja tutustuttamassa minut.

Toinene vaihtoehto olisi tietenkin vuoden sijaan olla 3vk. ajan opiskelemassa. Olemme yhdessä kirjekavereideni kanssa pohtineet jospa voisimme tehdä niin että matkustan Pekingiin ja yövyn viikon ajan aina parin henkilön luona ikäänkuin vaihtarina, mutta kesälomalla. Se voisi onnistuakkin ja vastineeksi he saisivat tulla meille yöpymään.
Harkitsen tätä vahvasti =)

Ensivuonna toivottavasti tai sitä seuraavana vuonna pääsisinkin jo matkaan poikaystävän ja tämän äidin kanssa, sillä he ovat siellä reissanneet useamminkin. Poikaystävänihän puhuu kiinaa ja tämän sukulaiset asuvat kiinassa, Sichuanissa ja Yunnanin maakunnassa ainakin.

Koulu tukee 3 vuonna ulkomaille työssäoppimaan menijöitä n. 900e mikäli menee kiinaan asti. Eihän tuo raha riitä mihinkään kuin lentolippuihin ainoastaan mikäli nekin alennuksesta hommaa. Asuntoon ei jää juuri ollenkaan joten ajattelen asiaa nyt järjellä... sydän huutelee ''älä välitä, asu kujalla mene sinne!'' ...
Noh Funegirolaan kuukaudeksi, sinne on varaa eikö tarvitse yksin matkata =)

CONVERSATION

4 kommenttia:

 1. Fuengirola !!!!!!!!!!!!!!!

  ReplyDelete
 2. Siis mitä, 65 kirjekaveria?! :D ok... On se kyllä aika kallista jos sinne Kiinaan lähtee :(

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo no laitan n. 10 heistä kirjeitse silloin tällöin, mutta muuten netin keskusteluja välityksellä =D

   Delete

Thanks for leaving me a comment! I will answer you as soon as possible xoxo~

Back
to top