Etelä-Korea- poppia ja plastiikkakirurgiaa

Eli moni pohtii miksi koreassa niin moni tuntuu olevan nuori ikuisuuden ja he näyttävät lähes täydellisiltä nukeilta. No monelle toki ihonhoito on oma rutiininsa, mutta tässä on lainattu artikkeli hieman Etelä-Koreasta.


Etelä-Korea - popkulttuurin ja plastiikkakirurgian suurvalta

Maanantai 30.4.2012 klo 15.25

                                     Aasialaisnaiset haluavat nähdä idolinsa ja näyttää idoleiltaan.


Näyttelijä Song Hyo Gyo vastaa korealaisen ihannetta.


2000-luvun puolivälissä moni halusi näyttää Lee Young Aelta.Kiinalainen 24-vuotias Anny Guo on toivottu vieras Etelä-Koreassa. Ison rakennusfirman johtajan tytär kinusi vanhemmiltaan kuukausitolkulla rahaa, ja sai lopulta noin 15 000 dollaria (11 300 euroa) unelmansa toteuttamiseen.

Hän matkusti Souliin kauneuskirurgille muuttamaan nenänsä ja poskipäidensä muotoa.
- Haluan samanlaisen ihon ja kasvot kuin Song Hye Gyolla tai samanlaisen nenän kuin Han Ga Inilla, Guo kertoo viitaten suosittuihin eteläkorealaisiin näyttelijöihin.

Etelä-Koreasta on muutamassa vuodessa kasvanut Aasian populaarikulttuurin jättiläinen, ja kymmenet tuhannet popyhtyeiden ja tv-sarjojen fanit virtaavat maahan Kiinasta ja Kaakkois-Aasian valtioista. Monet heistä haluavat paitsi nähdä idolinsa, myös Anny Guon tapaan näyttää idoleiltaan.
Tilastojen mukaan ulkomaiset vieraat käyttivät viime vuonna lääkärikuluihin ennätysmäiset 116 miljoonaa dollaria (vajaat 88 miljoonaa euroa). Joka seitsemäs turisti saapui Etelä-Koreaan plastiikkakirurgisen operaation tai botox-ruiskeen perässä.

- Useimmat ystävistäni, jotka katsovat eteläkorealaisia ohjelmia, haluavat tulla tänne leikkaukseen. Heidän mielestään täkäläiset plastiikkakirurgit ovat Aasian parhaita, Guo kertoo.
Tosin monet eteläkorealaiset näyttelijätkin ovat ennen tähteyttään käyneet korjaamassa muotojaan leikkauksilla.Kauneuskäsitys kapenee

Viranomaiset ovat huomanneet saman. Sääntelyä on höllennetty, alan osaamista markkinoitu ulkomailla ja menestyneille yrittäjille jaettu palkintoja leikkausturismin lisäämiseksi.

- Lääketieteellinen turismi, plastiikkakirurgia mukaan luettuna, on talouskasvun uusi moottori. Ja näyttelijätähtiemme suosio auttaa siinä paljon, kertoo terveysministeriön edustaja Jung Eun Young.
Vaikka Joo Kwon hyötyy buumista, hän ei pidä sitä pelkästään myönteisenä. Hänen mielestään ei ole toivottavaa, että eteläkorealaiset tungeksivat kirurgin veitsen alle.

- Minusta Etelä-Koreassa on vallalla hyvin jäykkä ja kapea kauneuskäsitys, koska olemme hyvin homogeeninen yhteiskunta ja kaikki näyttävät aika lailla samalta. Sillä on myös yhteys heikkoon itsetuntoon, Joo varoittaa.

CONVERSATION

0 kommenttia:

Post a Comment

Thanks for leaving me a comment! I will answer you as soon as possible xoxo~

Back
to top